#
UkrРусскийEnglish

ПРОПИСКА В КИЄВІ – ДЕТАЛЬНА ІНСТРУКЦІЯ З ОФОРМЛЕННЯ

Вирушаючи підкорювати столицю, кожен ставить собі питання, чи така необхідна та обов'язкова прописка у Києві? І хоча кожен законослухняний громадянин України повинен повідомляти про зміну свого місця проживання протягом місяця (так потребує чинне законодавство), далеко не кожен поспішає до центру адміністративних послуг.

Та й власник квартири, що орендується, не завжди погодиться прописати у себе незнайому людину.

Ті, хто має родичів, знайомих або хто купує житло в столиці, оформити прописку можуть самостійно, процедура спрощена і вимагає мінімум документів.

САМОСТІЙНА ПРОПИСКА У КИЄВІ – ЩО ТРЕБА ЗНАТИ?

Отримавши згоду власника квартири, вам необхідно разом із власником житла відвідати центр адміністративних послуг того району Києва, де знаходиться житло. При цьому необхідно мати оригінал свого паспорта, чоловікам потрібно надати військовий квиток, а власнику житла необхідно взяти з собою документи, що підтверджують право власності на житло.

Адміністратор центру внесе ваші дані, і протягом п'яти робочих днів ви зможете отримати документи про реєстрацію, повторно відвідавши центр адміністративних послуг. Якщо ви не виписалися за старим місцем проживання, не проблема, це можна зробити одночасно з пропискою на нову адресу, заповнивши відповідну заяву.  

НАВІЩО І КОМУ ПОТРІБНА ПРОПИСКА В КИЄВІ?

Реєстрація місця проживання є обов'язковою умовою для отримання певних гарантій та пільг від держави. Існують різні причини для реєстрації у Києві. Офіційна реєстрація в Києві може знадобитися у таких випадках:

— при переїзді до Києва з Криму, Луганської та Донецької областей;

— іноземцям, які отримали посвідку на проживання в Україні;

— Для отримання київських номерів на автомобіль (АА або КА);

— для оформлення пенсії, догляду за дитиною у Києві;

— щоб продати квартиру та виписати всіх, зареєстрованих у ній, поки немає нової;

— Закінчили інститут і не хочете прописуватися назад до батьків;

— для працевлаштування до деяких державних органів;

— щоб влаштувати дитину до школи, дитячого садка за місцем реєстрації в районі, де Ви проживаєте.

А також за місцем реєстрації провадиться:

— Видача внутрішнього паспорта;

— Отримання посвідчення водія;

— Оформлення закордонного паспорта;

— Відновлення втрачених документів;

— Отримання ідентифікаційного коду платника податків;

— Реєстрація підприємницької діяльності;

— Подання податкової декларації;

— Отримання земельного паю;

— Голосування на виборах;

— Надання безкоштовної медичної допомоги;

— Оплата ставок оренди землі, страховки автотранспорту.

Прописка доступна кожному, і не обов'язково бути власником нерухомості.

Як оформити реєстрацію у Києві без житла?

Якщо у вас немає друзів або знайомих, які б прописали вас у себе, сподіватися на бажання власника орендованої квартири прописати у себе не варто, навіть якщо це тимчасова прописка. Особливо складно прописатися з маленькими дітьми. Тому відшукати у Києві власника житла, який погодиться вас прописати у себе, досить складно, а от потрапити на оголошенням шахраїв можна легко. Довіряючи незнайомцям, можна втратити і гроші, і паспорт. Набагато простіше звернутися до фірми, яка займається легальною реєстрацією у Києві.

Оформлення реєстрації в Києві за допомогою фірми – швидко та надійно

Допомогти отримати прописку в Києві може компанія, яка надає такі послуги. Це зручно, вигідно, легально.

Ви не витрачаєте свій час на пошуки житла для прописки, фірма має власний житловий фонд, перевірити право власності на житло, в якому вас прописують, ви завжди зможете, попросивши показати документи. Щоб отримати офіційну реєстрацію, ви можете:

  1. Приїхати в офіс з паспортом та військовим квитком (для чоловіків).

  2. Зателефонувати, проконсультуватися та домовитися про зустріч.

  3. Заповнити та надіслати повідомлення в електронному вигляді, і з вами зв'яжуться, щоб зустрітися у зручний для вас час.

Фірма зацікавлена ​​в клієнтах та довгостроковій співпраці з ними, дорожить своєю репутацією. Швидке оформлення, ввічливе обслуговування, можливість отримати відповіді на всі питання, що вас цікавлять - теж позитивні моменти звернення до фірми. Крім того, ви можете бути впевнені, що вас не попросять виписатись через два-три місяці, це не вигідно компанії.

Як отримати прописку іноземцю?

Резиденту іншої держави, яка отримала посвідку на проживання в Україні, тимчасову або постійну, також необхідно отримати офіційну прописку. Якщо немає родичів та друзів, згодних допомогти у вирішенні цього питання, краще звернутися до досвідчених професіоналів у компанію, яка знає все про те, як оформляється прописка у Києві.

На жаль, ми залежні від місця нашого проживання, досить часто вимагають надати паспорт та показати прописку у різних установах, навіть якщо це законом не передбачено, реєстрація за місцем проживання є актуальною та необхідною. Тому якщо хочете користуватися всіма законними правами мешканця Києва – отримайте прописку.

Не ризикуйте, звертайтеся до компетентної компанії професіоналів.