#
UkrРусскийEnglish

ЧИ МОЖНА ЖИТИ БЕЗ ПРОПИСКИ В УКРАЇНІ

Прописка в Україні

Зареєструвати своє місце проживання – це обов'язок кожного громадянина України. Відповідно до законодавства батьки зобов'язані прописати дитину не пізніше трьох місяців після народження, а дорослі повинні зареєструватись протягом 30 календарних днів після зняття з реєстрації та прибуття на нове місце проживання. Тобто людина повинна мати прописку з першого року життя і не може залишатися без неї більш ніж на місяць. Такі ж правила поширюються і на іноземців, які мешкають в Україні на підставі посвідки на проживання. Дані про прописку вносяться до державного демографічного реєстру як обов'язкова частина ідентифікаційних даних про громадян України та іноземців, які проживають у країні. Більшість адміністративних послуг і приватних сервісів надаються за місцем прописки. Деякі заяви або анкети, у тому числі в електронному вигляді, просто неможливо подати, не заповнивши графу прописки!

Звичайно, відсутність прописки це не кримінальний злочин, а лише адміністративне правопорушення, проте офіційна реєстрація місця проживання буває ну просто дуже необхідна. 

Що робити якщо немає прописки і немає де прописатися

Як показує практика, необхідність прописки виявляється тоді, коли вона потрібна вже. Відсутність реєстрації може бути зумовлена ​​різними причинами, але найчастіше через відсутність прав власності на житло. У таких випадках люди найчастіше шукають притулку у рідних та знайомих, але далеко не всі вони охоче йдуть на такий крок, та й саме прохання про прописку у чиїйсь квартирі може прозвучати не зовсім корректно. Найбільш підходящий варіант у такій ситуації - купівля прописки. Досі для когось ця фраза може звучати неприродно, проте така послуга цілком законна та зручна. Людина платить за оренду квартири, отримує в ній прописку, а решту роблять професіонали. Повний супровід процедури прописки, подальше обслуговування з отримання кореспонденції, надання необхідного супутнього сервісу та юридичні консультації – все це входить до однієї послуги з прописки. Не треба думати про комунальні платежі, про те, які документи потрібні для прописки та інші питання, про все подбають фахівці.

                                                                                     можно-ли-жить-без-прописки

Якщо немає прописки у дитини

Як зазначалося вище, правила прописки поширюються і дітей. Тема прописки дітей буває особливо болючою для власників житла, оскільки дитину буває складно виписати через особливу охорону прав дітей в Україні. Прописка дитини також ускладнюється згодою обох батьків. Навіть якщо батьки дитини в розлученні, живуть у різних країнах або один із них зовсім не бере участі у вихованні, без згоди другого з батьків поки він має батьківські права прописати дитину не вийде. Ще однією важливою умовою є обов'язкова реєстрація дитини за адресою хоча б одного з батьків. Відмінною рисою прописки дітей також є можливість реєстрації через РАГС та можливість прописати дитину онлайн за допомогою експериментальної системи “єМалятко”. 

Наша компанія надає сервіс прописки як дорослих так і дітей. Ми не боїмося брати на себе відповідальність і готові допомогти з пропискою в різних ситуаціях!