#
UkrРусскийEnglish

Блог

Прописка, или регистрация места жительства, действительно, является важным и необходимым правовым элементом в жизни каждого человека. Она определяет и правовой статус гражданина, и права, и обязанности в социальной и гражданской сфере. В этой статье мы рассмотрим вопросы, связанные с правами на квартиру при прописке в ней, а также ответим на ваши вопросы о том, что делать, если нет жилья, как быстро прописаться, и какие законы регулируют этот процесс.

Подробнее...

Закон про прописку, а саме “Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні” у статті 5 наголошує про обов’язок реєстрації місця проживання для всіх громадян України, не виокремлюючи жодних категорій осіб, а саме вказуючи на всіх без винятку громадян. Обов'язок реєстрації також покладається на іноземців та осіб без громадянства, які постійно чи тимчасово проживають на території України. До слова, терміни прописка і реєстрація місця проживання вживаються в Україні в одному значенні, але прописка як усталений вираз, а реєстрація місця проживання як офіційний термін, який використовується у законодавстві та у документах. 

Подробнее...

Правила реєстрації місця проживання визначають прописку в Україні як одну з найважливіших правових складових про особу, яка використовується і державними, і комерційними, і громадськими органами та організаціями. Прописка може знадобитись у:

  • банках та інших фінансових установах

  • сервісних центрах МВС

  • закладах освіти 

  • соціальних закладах 

  • лікарнях та інших медичних закладах.

Звичайно, цей перелік не вичерпний, і може бути доповнений десятками, якщо не сотнями пунктів.

Подробнее...

Реєстрація місця проживання – це питання, яке має важливе значення для багатьох людей. У сучасному світі, де мобільність і зміна місця проживання стали неодмінною частиною нашого життя, розуміння правил та процедур, пов'язаних з цими процесами, є одним із ключових аспектів забезпечення правових відносин та доступу до соціальних послуг.

Зміна прописки дозволяє людям легально змінити своє місце проживання відповідно до законодавства. Це може бути пов'язано з переїздом в інше місто або країну, зміною сімейного статусу чи потребою у нових умовах проживання. 

У цій статті ми розглянемо, хто може прописатися в квартирі, розкриємо права та обов'язки, пов'язані з пропискою.

Подробнее...

Що це таке?

Прописка в Україні - це інформація про адресу проживання особи, яка міститься в державному демографічному реєстрі і в реєстрах територіальних громад України. На даний час ані штампи в паспорті ані паперові довідки законодавством не передбачені. Достатньо лише інформації у електронному реєстрі. Проте, довідку про реєстрацію місця проживання можливо отримати через інтернет-ресурс “Дія” або у ЦНАПі. Прописка потрібна як частина персональних даних про особу, яка застосовується у визначених цілях для ідентифікації особи, а також для визначення її належності до територіальної громади. 

Подробнее...

Еще статьи...